Summerhouse V at K / BURO II & ARCHI+I

first_img Summerhouse V at K / BURO II & ARCHI+I Projects 2012 Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/393962/summerhouse-v-at-k-buro-ii-and-archi-i Clipboard Save this picture!© Siska Vandecasteele+ 15 Share Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/393962/summerhouse-v-at-k-buro-ii-and-archi-i Clipboard “COPY” 2012 Summerhouse V at K / BURO II & ARCHI+ISave this projectSaveSummerhouse V at K / BURO II & ARCHI+Icenter_img Photographs ArchDaily CopyAbout this officeBURO II & ARCHI+IOfficeFollowProductsWoodConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKoksijdeHousesBelgiumPublished on July 01, 2013Cite: “Summerhouse V at K / BURO II & ARCHI+I” 01 Jul 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Surface: Nordic DécorGlassMitrexSolar PanelsPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemSealantsAGROB BUCHTALHow To Benefit From Ceramic Tiles With Hytect SurfaceSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassFacade SystemsTrimoTrimoterm FTV in the BASE – Backing wallSkylightsVELUX CommercialModular Skylight Ridgelight in Office BuildingDoorsVEKAFront Doors – SOFTLINECurtain WallsRabel Aluminium SystemsMinimal Curtain Wall – Rabel 35000 Slim Super ThermalResidential ApplicationsULMA Architectural SolutionsVentilated Facades on Building in PamplonaDoorsLibartVertical Retracting Doors – Panora ViewAccessories / TV MountsYellow Goat DesignScreens – BlossomMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream photographs:  Siska VandecasteelePhotographs:  Siska VandecasteeleSave this picture!Orientation DiagramRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornEnclosures / Double Skin FacadesAlucoilStructural Honeycomb Panels – LarcoreEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAArchitecture The use of the house acted as the guiding principle for the design. The ground floor was conceived of as an open plan containing the entrance, garage, bathroom and a polyvalent space. This area also functions as storage space and sleeping and accommodation space for visiting children or grandchildren. Sliding windows that reach as high as the ceiling and venetian blind shutters which can be opened allow for optimal enjoyment of the garden when indoors. The first floor commands stunning views and a covered patio completes the holiday feeling. This floor contains the following living functions: an open living space at roof height adjacent to the patio, a kitchen, bedroom and bathroom. Save this picture!© Siska Vandecasteele Integration in the environment The duality in use reveals itself in the materials used for the house, which refer to the typology of the fishermen’s cottages with whitewashed stonework, a black tarred base and a sloping, red-tiled roof. All around the base on the ground floor there are semi-transparent venetian blind shutters that can open, while the first floor was constructed using white architectural concrete (formed from sandblasted pine planks) and has a sloping red-tiled roof. Save this picture!© Siska Vandecasteele When the house is not in use, the semi-transparent shutters are closed and the house forms a clearly delineated volume. On the street side the plot is secluded by deciduous hedges so that only the white upper floor is visible from the public domain. This ‘summer house’ has an extremely functional design. The particularly original concept of this house guarantees its inhabitants the pleasure of moments of relaxation and togetherness with their family, while sufficient privacy has also been provided. The design is also a contemporary interpretation of the characteristic fishermen’s cottages in the coastal surroundings.Save this picture!Ground Floor PlanSave this picture!First Floor PlanProject gallerySee allShow lessThe End of Car CultureArticles’Occupy Infrastructure’: MOMA PS1 Rockaway Call for Ideas Winning Proposal / Barkow …Unbuilt Project Share Architects: BURO II & ARCHI+I Year Completion year of this architecture project Year:  CopyHouses•Koksijde, Belgium Belgium “COPY”last_img

Leave a Reply