Luzia House / saavedra arquitectos

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/917935/luzia-house-saavedra-arquitectos Clipboard Year:  Luzia House / saavedra arquitectosSave this projectSaveLuzia House / saavedra arquitectos ArchDaily Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/917935/luzia-house-saavedra-arquitectos Clipboard Manufacturers: Saint-Gobain, CASTEL, Grupo Arca, MACERE México, Rotoplas Lead Architect: “COPY” Construction:CquadradaInterior Design:Rodrigo Saavedra Pérez-Salas. Cocina. Idsign (Miriam Pavón)City:Valle de BravoCountry:MexicoMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Onnis LuqueRecommended ProductsWoodSculptformTimber Click-on BattensWindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsWoodTechnowoodPergola SystemsEnclosures / Double Skin FacadesFranken-SchotterFacade System –  LINEAText description provided by the architects. Casa Luzia is the second country house of a master plan of three houses in Avándaro, Mexico. (the first one is M House). This second land lot has a considerable downslope from the front to the back of the terrain. It rains with intensity most of the year and the lot is located in the natural pad of the rainwater. The big forest trees of Avandaro open to the center of the lot. The architectural program had to contemplate two different scenarios: a young couple with children or two young couples.Save this picture!© Onnis LuqueSave this picture!Save this picture!© Onnis LuqueCasa Luzia was designed under these circumstances, taking as keys, the downslope of the terrain and the two bedrooms of the program. The rectangular volume rises from underground to float over the gradient. The bedrooms are located on the opposite extremes of the plan, giving privacy and autonomy and creating a tension that it`s solve by the complete openness of the public space.Save this picture!© Onnis LuqueIf in the Mies exercises of the Three Courtyards House aloud the subject (the super-human of Zarathustra) to inhabit the totality of space from anywhere. This house multiplies the subject to co-habit the totality of public space and only found privacy on the bedrooms. This central space is defined by furniture; the chimney and the kitchen bar are elements that hint the limits of the interior areas.Save this picture!© Onnis LuqueSave this picture!Save this picture!© Onnis LuqueThere is something schizophrenic in mirroring modern architecture. Two spaces of similar proportions on opposite arista, that they see them in each other with different definitions, recognizing them in the other but not in themselves. It seems that even though they are identical they will never become homogeneous; summited to the fate of their distance, they create a force that could disrupt the space of architecture. And; as in construction is better to “direct the fissures” the volume of Casa Luzia is broken by stone tower with double height, a heavy and brutal element that “directs the fissure” of space.Save this picture!© Onnis LuqueSave this picture!Save this picture!© Onnis LuqueMost of the volume skin is made of wood. It is sustained by a metallic structure that liberates the down part of the house, giving place to a courtyard/terrace that continuous the topography and the vegetation of the terrain. Save this picture!© Onnis LuqueThe wooden skin opens for windows where the orientation and views requires. Two concrete slabs rest over the structure along the volume, only being interrupted by the double height stone tower, which solves the space balance, the material contrasts and the proportion of the house.Save this picture!© Onnis LuqueProject gallerySee allShow lessPrivate Apartment in Milan / untitled architectureSelected ProjectsPaul Klee’s Bauhaus Notebook is Now OnlineArchitecture News Share Architects: saavedra arquitectos Area Area of this architecture project Area:  220 m² Year Completion year of this architecture project 2018 Projects Photographs:  Onnis Luque Manufacturers Brands with products used in this architecture project Rodrigo Saavedra Pérez-Salas CopyHouses•Valle de Bravo, Mexico Save this picture!© Onnis Luque+ 26Curated by Clara Ott Share Luzia House / saavedra arquitectos Houses Mexico “COPY” CopyAbout this officesaavedra arquitectosOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesValle De BravoMexicoPublished on May 28, 2019Cite: “Luzia House / saavedra arquitectos” [Casa Luzia / saavedra arquitectos] 28 May 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?卢西亚住宅 / saavedra arquitectos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

Leave a Reply