SENS Nicaragua / ATV Arquitectos

first_imgCopyAbout this officeATV ArquitectosOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingApartmentspalermoOn FacebookArgentinaPublished on December 08, 2020Cite: “SENS Nicaragua / ATV Arquitectos” [Edificio SENS Nicaragua / ATV Arquitectos] 08 Dec 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream SENS Nicaragua / ATV ArquitectosSave this projectSaveSENS Nicaragua / ATV Arquitectos Apartments ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/952225/sens-nicaragua-atv-arquitectos Clipboard 2020 Argentina Area:  7000 m² Year Completion year of this architecture project Year:  “COPY” SENS Nicaragua / ATV Arquitectos Save this picture!© Albano Garcia+ 36Curated by Clara Ott Share Engineering:Ángel Santos, EyP IngenieríaLandscape:BullaCity:PalermoCountry:ArgentinaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Albano GarciaRecommended ProductsMetallicsKriskadecorMetal Fabric – Outdoor CladdingResidential ApplicationsCymat Technologies Ltd.Hudson Valley Home, USA – Alusion™ Stabilized Aluminum FoamWoodEGGERLaminatesMetallicsTECU®Copper Surface – Classic CoatedText description provided by the architects. This building is located in Palermo, one of the neighborhoods of Buenos Aires City, on the tree-covered Nicaragua street with a strong identity in terms of neighborhood sub-centralities, on a 34 meters width plot, between party walls, and variable 26 m to 50 m length towards the block core, being this a considerable block portion regarding its scale within the configuration of the urban fabric. This design represents a turning point from different points of view, regarding its planning and development. On one hand, as architectural structure it maintains and deepens the project material-structure matters, it explores the modern ways of inhabiting going in depth about the inhabitant construction, and location and dimensions of external spaces interconnected with each inhabited internal space; on the other hand, it defines a clear position understanding the environment and preexistences, particularly taking into account that a building of scale may be established as a Manifesto for that matter in a block and its surroundings.Save this picture!© Albano GarciaSave this picture!SectionSave this picture!© Albano GarciaThe architectonic material structure Dividing the plot into eight 4 m units, the geometrical construction of the project from the front to the rear facade defines measurement of the living spaces. In the other direction, two central structural supporting partitions, which make the vertical circulation nucleus, go up along the building connecting with the columns, partitions, and beams, thus defining the project structural construction. This construction becomes expressive and apparent, sometimes as a boundary between internal spaces, sometimes as an assembling element between interior and exterior. In addition, four 1 m-height beams laid every two levels go through the whole front facade of the project defining three programmatic groups with diverse situations regarding space, emptiness, continuities and typologies, which are the edge interconnecting the building, the urban space, and the preexistences. This project structure appeals a person to change its perception of the architectonic object scale, in dialogue with the existing house fabric and low-and-medium-density buildings, inviting it to investigate and perceive the project as a unit -with the intention of balancing its composing elements- being expanded towards the interior and showing interconnection between the whole and its parts.Save this picture!© Albano GarciaSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Albano GarciaSave this picture!© Albano GarciaTwo big central green courtyards interconnect with the immediate surroundings and integrate the project units in their connection between front and rear facade. The air flows in the interstices between the own and the already existing constructions, creating from those contact points new shared exterior spaces and links between urban air, courtyards, and block interiors. These structures strengthen the adjacent emptiness and place new continuities between interiors and urban space in diverse heights, thus creating continuous and crossed views between their own and others’ expansions.Save this picture!© Albano GarciaProject gallerySee allShow lessDaria Restaurant / Zooco EstudioSelected ProjectsTypographia Cowork / Alexandre Loureiro Architecture StudioSelected ProjectsProject locationAddress:Palermo Hollywood, Buenos Aires, ArgentinaLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Sharecenter_img Photographs:  Albano Garcia CopyApartments•Palermo, Argentina “COPY” Lead Architects: ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/952225/sens-nicaragua-atv-arquitectos Clipboard Federico Azubel, Ignacio Trabucchi, Walter Viggiano Architects: ATV Arquitectos Area Area of this architecture project Projects Photographs ArchDailylast_img

Leave a Reply